Vásárlással kapcsolatos információk

A Birman cicáink vásárlásával kapcsolatban az alábbiakban szeretnénk néhány információval segíteni minden kedves érdeklődőt.

Számunkra fontos, hogy egy cica szép és egészséges legyen, ezért nem kevés energiát és időt rááldozva törekszünk arra, hogy minőségi cicáink legyenek, továbbá lényegesnek tartjuk, hogy munkánkkal a színvonalas tenyésztők, és ne pedig a szaporítók táborát gyarapítsuk. Éppen ezért a FIFE, azon belül is a Felis Hungarica Macskaegyesület regisztrált tagjai vagyunk, melyben tenyészetünk Silky White Paw néven szerepel. Cicáinkat folyamatosan versenyeztetjük Magyarországon és külföldön egyaránt. A kiállításokon szerzett eredmények is igazolják, hogy cicáink a bírók előtt is megfelelnek a fajtával szemben támasztott elvárásoknak. Nőstény cicánk Mesmeria bajnok, Urien kandúrunk pedig már nemzetközi bajnok, s mindkét cica jelenleg a következő fokozathoz szerzi a címeket. Nem titkolt szándékunk, hogy cicáinkkal majd elnyerjük a világbajnoki címet is. Az egészség fenntartása és megőrzése érdekében cicáink rendszeresen megkapják a szükséges oltásokat, vitaminokat, állatorvosi kezeléseket, ezen kívül a legjobb minőségű tápokat kapják.

A Birman cicák esetében az alomszám 1-5 kölyköt jelent, ezen felül egy nőstény a szabályzat szerint csak korlátozottan, 24 hónap alatt legfeljebb háromszor ellhet, hogy legyen elég ideje a szervezetének szükséges pihenésre, regenerálódásra.  Éppen ezért ha megszületett az elhatározás, hogy a mi tenyészetünkből szeretne Birman cicát vásárolni, javasoljuk, hogy eme szándékát előjegyzéssel jelezze felénk, ami természetesen még nem jelent vásárlási kötelezettséget. Viszont amennyiben éppen nincs előjegyezhető kiscica, vagy az almot már lefoglalták, várólistánkra bármikor fel lehet iratkozni. A cicák kiválasztása foglaló fizetése ellenében, mégpedig kifizetési sorrendben történik, elvitele pedig a cicák 12 hetes kora és a teljes vételár kifizetése után, valamint a vásárló és tenyészetünk közt létrejött adásvételi szerződés írásos megállapodását követően lehetséges.

A vásárlási szándéktól függően más tenyésztőkhöz hasonlóan két árkategóriát különböztetünk meg:

 – Kedvenc tartás

 – Tenyésztési céllal való tartás

A hobbytartás céljából, mindenféle tenyésztési szándék nélkül vásárolt cicáink ivartalanítva, vagy ivartalanítási szerződéssel kerülnek új otthonukba. Minderre a cicák, az új gazdik és a fajtavédelem miatt is szükség van. A kedvenc állatnak vásárolt kasztrált cicák persze ugyanúgy versenyeztethetők, sőt kifejezetten örülünk, ha saját tenyészetünkben született és nevelkedett cicáinkat viszont láthatjuk valamelyik kiállításon. A tenyésztési illetve kiállítási minőségű cicák ára a kedvenc cicák árának többszöröse. A cicák minden esetben féregtelenítve, kombinált és veszettség elleni oltással kerülnek új otthonukba.

Kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre minden kedves érdeklődő és vásárló számára, illetve a továbbiakban is nagyon szívesen segítjük hasznos tanácsokkal, információkkal az új gazdikat.