Bemutatkozás

A Silky White Paw Birman tenyészetünk egy Veszprém-megyei kisvárosban, Pápán található.

A macskatenyésztéssel kapcsolatos döntésünk akkor kezdett el kibontakozni, amikor férjemmel felmerült bennünk az a gondolat, hogy szeretnénk otthonunkba egy házi kedvencet.

A birman macskát párom már régóta a legszebb fajtának tartja, én viszont először egy budapesti kiállításon találkoztam vele, amikor azonnal magával ragadott hihetetlenül bájos pofija, hatalmas zafírkék szeme és kasmír tapintású bundája. Ekkor elhatároztuk, hogy erre a fajtára esik a választásunk.

Ahogy egyre inkább megismertük cicáinkat, annál jobban megerősített minket az a tudat, hogy a fajtaválasztás tekintetében jó döntést hoztunk. Hiszen a birmanok nemcsak gyönyörű megjelenésük, de rendkívül barátságos, intelligens és játékos természetük miatt is rendkívül szeretnivaló cicák, akik egyéniségükkel színt és vidámságot hoznak a mindennapok szürkeségébe.

Én személy szerint mindig is állatbarát (különösen macskakedvelő) voltam, s már gyerekkorom óta szerettem volna egy saját cicát. Azzal, hogy tenyésztő lettem, ez a vágyam nem csupán beteljesült, de többet is kaptam, mint reméltem.

A birman macskák tenyésztését 2013-ban kezdtük. Első cicának alapesetben nőstényt szerettünk volna, azonban a helyzet mégis úgy hozta, hogy egy kandúrra esett a választásunk. Hosszas keresgélés után végül így került hozzánk Urien, akit egy olasz tenyésztőtől vásároltunk. Egy kis idő elteltével elhatároztuk, hogy itt az ideje Uriennek párt szerezni, így 2014-ben érkezett hozzánk Mesmeria Lengyelországból. Jelenleg ők a tenyészcicáink, de természetesen idővel további cicákat is szeretnénk majd bevonni a tenyésztésbe.

A tenyésztésen kívül cicáink fontos szerepet töltenek be hétköznapjainkban is, hiszen valóságos kis családtagnak számítanak. Néhányan úgy gondolják, hogy a macska magának való, unalmas és nem lehet simogatni. A cicáinkkal való tapasztalat alapján viszont mindezt a tévhitet csak cáfolni tudom. Cicáink hűségesen követik minden lépésünket és igénylik a simogatást. Újabbnál újabb mókás furcsaságaikkal pedig mindig megnevettetnek minket.